20 listopada 2018 roku odbyły się pierwsze w tym roku szkolnym warsztaty tematyczne dla uczniów ósmych klas szkół podstawowych i trzecich klas gimnazjów. Warsztaty „Ciasto drożdżowe na różne sposoby” były skierowane do uczniów, którzy chcieli zobaczyć, czym między innymi zajmuje się technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Uczestnicy warsztatów zagniatali ciasto, sporządzali farsz, piekli słone i słodkie bułki z ciasto drożdżowego, by na końcu raczyć się swoimi wyrobami. Przy okazji, podczas swojej pracy, mogli porozmawiać z nauczycielkami zawodu w Kłodzkiej Szkole Przedsiębiorczości, panią Elżbietą Struk i panią Renatą Tkaczyk. Mogli także zobaczyć, w jakich pracowniach uczą się przyszli technicy żywienia i usług gastronomicznych i kucharze.

Pod opieką nauczycielek odwiedzili nas uczniowie ze Szkoły Podstawowej Nr 6 w Kłodzku oraz Szkoły Podstawowej im. Władysława Stanisława Reymonta w Kłodzku. Serdecznie dziękujemy za wizytę w Kłodzkiej Szkole Przedsiębiorczości zarówno uczniom, jak i ich opiekunkom, ale także Dyrektorom obu szkół, czyli Pani Agnieszce KAWIE i Panu Krzysztofowi SZKUDLARKOWI za wyrażenie zgody na udział uczniów w warsztatach.