W dniu 12 kwietnia 2022 roku odbył się doroczny KONKURS WIEDZI O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU. Do zmagań konkursowych przystąpiło 21 uczniów klas o profilu gastronomicznym. Uczestnicy konkursu odpowiadali na pytania dotyczące występowania ważnych składników odżywczych w pożywieniu, rozróżniania produktów wysoko i nisko energetycznych, wpływu obróbki cieplnej na właściwości tłuszczów oraz zasad zdrowego żywienia.
Poniżej przedstawione są wyniki konkursu.
LP. |
Nazwisko i imię |
klasa |
Punkty |
Miejsce |
1. |
Gbyl Wiktoria |
3 PTŻ |
23 |
I. |
2. |
Chojnacki Michał |
3 PTŻ |
22 |
II. |
3. |
Adamów Julia |
3 PTŻ |
21 |
III. |
4. |
Krzanik Joanna |
3TŻ |
21 |
III. |
5. |
Król Aleksandra |
3 PTŻ |
20 |
V. |
6. |
Borek Marta |
3TŻ |
20 |
V. |
7. |
Cergier Oliwia |
1 PTŻ |
19 |
VII. |
8. |
Bochenek Kamila |
1 PTŻ |
18 |
VIII. |
9. |
Kocjan Amelia |
3 PTŻ |
18 |
VIII. |
10. |
Hasiak Piotr |
2 PTŻ |
18 |
VIII. |
11. |
Siewierska Monika |
3 PTŻ |
17 |
XI. |
12. |
Madejczyk Nikola |
3 PTŻ |
16 |
XII. |
13. |
Stankiewicz Julia |
3 PTŻ |
16 |
XII. |
14. |
Ekiert Andżelika |
2 PTŻ |
16 |
XII. |
15. |
Adydan Zuzanna |
2 PTŻ |
15 |
XV. |
16. |
SzymkowiakDagmara |
3 PTŻ |
14 |
XVI. |
17. |
Siewierski Maciej |
3 PTŻ |
13 |
XVII. |
18. |
Wysogląd Julia |
3 PTŻ |
11 |
XVIII. |
19. |
Aleksandrowicz Anna |
3 PTŻ |
10 |
XIX. |
20. |
Bil Angelika |
2 PTŻ |
10 |
XIX. |
21. |
Wadowska Zofia |
3TŻ |
9 |
XXI. |
Dziękuję wszystkim uczestnikom konkursu, a zwycięzcom gratuluję wiedzy o zdrowej żywności.
Joanna Zdanowicz