W dniu 12 kwietnia 2022 roku odbył się doroczny KONKURS WIEDZI O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU. Do zmagań konkursowych przystąpiło 21 uczniów klas o  profilu gastronomicznym. Uczestnicy konkursu odpowiadali na pytania dotyczące występowania ważnych składników odżywczych w pożywieniu, rozróżniania produktów wysoko i nisko energetycznych, wpływu obróbki cieplnej na właściwości tłuszczów oraz zasad zdrowego żywienia.

Poniżej przedstawione są wyniki konkursu.

LP.

Nazwisko i imię

klasa

Punkty

Miejsce

1.

Gbyl Wiktoria

3 PTŻ

23

I.

2.

Chojnacki Michał

3 PTŻ

22

II.

3.

Adamów Julia

3 PTŻ

21

III.

4.

Krzanik Joanna

3TŻ

21

III.

5.

Król Aleksandra

3 PTŻ

20

V.

6.

Borek Marta

3TŻ

20

V.

7.

Cergier Oliwia

1 PTŻ

19

VII.

8.

Bochenek Kamila

1 PTŻ

18

VIII.

9.

Kocjan Amelia

3 PTŻ

18

VIII.

10.

Hasiak Piotr

2 PTŻ

18

VIII.

11.

Siewierska Monika

3 PTŻ

17

XI.

12.

Madejczyk Nikola

3 PTŻ

16

XII.

13.

Stankiewicz Julia

3 PTŻ

16

XII.

14.

Ekiert Andżelika

2 PTŻ

16

XII.

15.

Adydan Zuzanna

2 PTŻ

15

XV.

16.

SzymkowiakDagmara

3 PTŻ

14

XVI.

17.

Siewierski Maciej

3 PTŻ

13

XVII.

18.

Wysogląd Julia

3 PTŻ

11

XVIII.

19.

Aleksandrowicz Anna

3 PTŻ

10

XIX.

20.

Bil Angelika

2 PTŻ

10

XIX.

21.

Wadowska Zofia

3TŻ

9

XXI.

Dziękuję wszystkim uczestnikom konkursu, a zwycięzcom gratuluję wiedzy o zdrowej żywności.

Joanna Zdanowicz