W roku szkolnym 2024/2025 w Kłodzkiej Szkole Przedsiębiorczości chcemy rozpocząć kształcenie w następujących zawodach:
TECHNIKUM – czas nauki 5 lat
zawody:
- technik informatyk,
- technik programista,
- technik reklamy,
- technik usług fryzjerskich,
- technik żywienia i usług gastronomicznych.
SZKOŁA BRANŻOWA I STOPNIA – czas nauki 3 lata
zawody:
- kucharz,
- pracownik obsługi hotelowej,
- oddział dla pracowników młodocianych:
- blacharz samochodowy (współpraca z firmą AUTO BLACHA&LAKIER KALINA),
- cukiernik,
- elektromechanik pojazdów samochodowych,
- elektryk,
- fotograf,
- fryzjer,
- kucharz,
- lakiernik samochodowy (współpraca z firmą AUTO BLACHA&LAKIER KALINA),
- mechanik pojazdów samochodowych,
- piekarz,
- pracownik obsługi hotelowej,
- rolnik,
- sprzedawca,
- ślusarz i inne.
TECHNIKUM:
- języki obce: język angielski i język niemiecki,
- praktyki zawodowe w wymiarze 8 tygodni dla każdego zawodu,
- szkoła kończy się egzaminem maturalnym,
- podczas nauki uczeń zdaje egzaminy zawodowe (część pisemną i część praktyczną) z dwóch kwalifikacji (wymienione poniżej).
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA:
- język obcy: język angielski,
- szkoła kończy się egzaminem zawodowym (część pisemna i część praktyczna) z jednej kwalifikacji (wymieniona poniżej).
Informacje na temat kwalifikacji w poszczególnych zawodach:
- technik informatyk
- kwalifikacje:
- Administracja i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i lokalnych sieci komputerowych
- Tworzenie i administrowanie stronami i aplikacjami internetowymi oraz bazami danych
- kwalifikacje:
- technik programista
- kwalifikacje:
- Tworzenie i administrowanie stronami i aplikacjami internetowymi oraz bazami danych
- Projektowanie, programowanie i testowanie aplikacji
- kwalifikacje:
- technik reklamy
- kwalifikacje:
- Wykonywanie przekazu reklamowego
- Zarządzanie kampanią reklamową
- kwalifikacje:
- technik usług fryzjerskich
- kwalifikacje:
- Wykonywanie usług fryzjerskich
- Projektowanie i wykonywanie fryzur
- kwalifikacje:
- technik żywienia i usług gastronomicznych
- kwalifikacje:
- Przygotowanie i wydawanie dań
- Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
- kwalifikacje:
- kucharz
- kwalifikacja:
- Przygotowanie i wydawanie dań
- kwalifikacja:
- pracownik obsługi hotelowej
- kwalifikacja:
- Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
- kwalifikacja:
Rekrutacja do Kłodzkiej Szkoły Przedsiębiorczości będzie miała formę elektroniczną.
W razie pytań zadzwoń (nr telefonu: 74 867 26 44) lub napisz e-mail (adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.) do wicedyrektor szkoły mgr Sylwii Dajczer-Gałczyńskiej.