Informacja Głównego Inspektora Sanitarnego
- Szczegóły
Główny Inspektorat Sanitarny, działając na rzecz zwiększenia stanu zaszczepienia dzieci i młodzieży przeciw chorobom zakaźnym publikuje materiały dotyczące metod zapobiegania zakażeniu lub chorobie zakaźnej.
COVID-19 choroba zakaźna wywołana wirusem SARS-CoV-2
Krztusiec - wyjątkowo wysoka zaraźliwość
ODRA - bardzo zakaźna choroba przenoszona drogą kropelkową
POLIOMYELITIS - ostra choroba zakaźna wywołana przez poliowirusy
Natalia Grzegorzewska Osobowością Roku 2022
- Szczegóły
Natalia Grzegorzewska została nagrodzona w kategorii Osobowość Roku 2022 za sukcesy sportowe w kolarstwie górskim.
Gratulujemy!!
Wręczenie Nagród Roku Gminy Kłodzko "Ranunculus Penicillatus" oraz "Podków Biznesu" w Krosnowicach
Puchar Polski MTB dla Natalii Grzegorzewskiej
- Szczegóły
Natalia Grzegorzewska uczennica Kłodzkiej Szkoły Przedsiębiorczości, na co dzień reprezentująca klub Mitutoyo AZS Wratislavia, wygrywa pierwszy historyczny Wyścig Pucharu Polski MTB XCC short-track w Jastrzębiu Zdroju. Dodajmy ze to 17 letnia juniorka która rywalizowała z elitą kobiet!
Warsztaty Digital Pathways
- Szczegóły
26 maja, uczniowie klasy 3PIA z opiekunem, p. Teresą Kloc uczestniczyli w warsztatach Digital Pathways. Celem projektu jest między innymi zapewnienie młodzieży w całej Europie możliwości rozwijania szeregu umiejętności cyfrowych. Zajęcia dotyczyły techniki animacji poklatkowej. Młodzież po zapoznaniu się z tematyką zajęć przystąpiła do samodzielnej pracy nad projektem własnego pomysłu i własnego scenariusza. W efekcie powstały filmiki utworzone w programie Stop Motion, na koniec zajęć poszczególne grupy zaprezentowały swoje prace. Wszyscy dobrze się bawiliśmy i nauczyliśmy się nowych technik tworzenia filmów.
Uroczystość odsłonięcia pomnika Emila Czecha
- Szczegóły
W minioną środę delegacja naszej szkoły uczestniczyła w uroczystości odsłonięcia pomnika Emila Czecha, powojennego mieszkańca Kłodzka, który wsławił się odegraniem na kornecie hejnału mariackiego na zdobytym 18.05.1944 wzgórzu Monte Cassino.
KONKURS WIEDZY O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU
- Szczegóły
W dniu 12 kwietnia 2022 roku odbył się doroczny KONKURS WIEDZI O ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIU. Do zmagań konkursowych przystąpiło 21 uczniów klas o profilu gastronomicznym. Uczestnicy konkursu odpowiadali na pytania dotyczące występowania ważnych składników odżywczych w pożywieniu, rozróżniania produktów wysoko i nisko energetycznych, wpływu obróbki cieplnej na właściwości tłuszczów oraz zasad zdrowego żywienia.